עלון הבריאות של חודש מאי, על רגישות יתר וקרניו סקרל, ממתיק האגבה, ושיר מרגש של אנטוני-ברצונך
חדשות מאי 2010 מוגש לכם על ידי ד"ר דקלה-ערבה אורן.
גישה הוליסטית לאיזון הגוף.
טיפול בדרך משולש הבריאות- כירופרקטיקה, קרניו-סקראל, תזונה מרפאה ויעוץ בריאותי.
הרצליה
___________________________________________
דברים שמישהו אחר אמר:
כאשר מישהו אוהב אותך, הדרך שבה הוא אומר את שמך שונה. השם שלך מרגיש בטוח בין שפתיו.
חייכו כשהחיים קשים. הקשיים, כבדים מספיק לשאתם גם בלי המשקל הנוסף של אומללות.
חידון מילים קשות:
איך קוראים לרעש הזה שהבטן עושה כשהגוף מרוצה או רעב (אגב, המבינים מפרידים בין הצלילים..)- בוריבוריגמי
איך קוראים לרעש שהצוואר עושה כשהראש לא מונח נכון וחוליות הצוואר לא מאוזנות? קרפיטוס
איך קוראים למצב שבו מפרק נתקע קצת וגורם לכם לאי נוחות או כאב מעצבן? סבלקסיישן
ושאלה לגננים: מהו זבבוק? את זה בדקו בפורום הנחמד לגננות- "כאן נעים". רמז: מדובר בשילוב של זבובים בבקבוק ולא על הפרי.
רגישות יתר
בואו נודה- אנחנו חיים בתוך אוקיינוס של רעש.
שכן שמשפץ את הבית וקודח בקדחתנות. ילד שמכור למוסיקת טרנס, מכוניות צופרות, קריאות לאימא, ומלאו את המשבצות החסרות בים הרעש הפרטי שלכם. הרעשים החיצוניים משפיעים עלינו ואנו מגיבים בהתאם. מתרגזים, לדוגמה.
כיון שהמערכת חשופה לרעשים לא תמיד אנו נותנים את הדעת אליהם. חוסר מודעות הוא אולי היכולת שלנו להסתגל לשינויים ולהפנים. כך לדוגמה בין חרכי הבטון של המדרכה צומח לו פרח. כמובן שהוא היה מעדיף לגדול באדמה פורייה ובתנאי לחות נעימים, אבל קרמה מסוימת גרמה לציפור לבלוע אותו כשהיה עדיין זרע קטן ולהפריש אותו מהצד האחורי שלה הישר לתוך חרך צר. מה לעשות? הוא מסתגל. עושה את הטוב ביותר שלו הוא מסוגל.
אני זוכרת את סבתי יוכבד, בבית, הרדיו מטרטר..כולם מדברים בבת אחת, ואז מישהו עושה מעשה. סוגר אותו, את הרדיו. משתררת שתיקה. ואז סבתא אומרת מילה אחת שיש בה הכול: "המחאייה". למשמע מילה זו מתרווחים כולם, נושמים עמוק וחשים את השלווה שחזרה למעוננו. תחושת הקלה ושחרור שהמילה האידית מיטיבה לבטא.
אני פונה אליכם לזהות ואולי גם לשתף ברגעי "המחאייה". רגעים שבהם אתם מסוגלים לסגור את הכפתור של הרעש ולתת לשקט למלא אתכם.
כמו הצמח שגדל בין חרכי המדרכה, כך גם אנחנו מסתגלים. אחדים מאיתנו מסתגלים לרעש ואינם נותנים עליו את הדעת, אולי אף זקוקים לתיפוף הבלתי נדלה שלו כדי להמשיך לרוץ קדימה. אחרים מתקשים יותר לחיות בסביבה שיש בה עודף גירויים והם חשים חוסר שקט פנימי, עצבנות ורצון למצוא פינה שקטה לנוח בה. אנשים שרגישים מאוד לגירויים ורעשים מכל סוג מאובחנים כבעלי רגישות יתר.
רגישות יתר היא נושא מדובר בשנים האחרונות. אנו שמים לב לילדים שמגלים רגישויות למגע, לחומרים, לרעשים, להמצאות אנשים רבים בסביבתם ועוד. הסיבה לרגישות יתר איננה ברורה ומומחים רבים מתחום הריפוי בעיסוק והתפתחות הילד עוסקים בה. כולם מסכימים שאין לנסות ולהעמיס על מערכת העצבים הרגישה, אבל יש לחשוף אותה בעדינות לגירויים כדי לעזור לאדם להסתגל לסביבה שיש בה שפע של רעשים. בגישה חינוכית מתאימה ובהבנה לנפשו של הילד נוכל לעזור לו לצלוח רגעים שבהם הגירויים מאיימים להציף אותו. הילד הבוגר לומד ליצור לעצמו סביבה פחות מלחיצה ולכבד את צרכיו ויכולתו לשאת את העולם שסובב אותו.
תרפיה קרניו סקרלית עוסקת במערכת העצבים. מדובר בשיטה מדעית שעוסקת בשחרור חסימות ואיזון חסכים או עודף גירויים בכל מערכת העצבים, החל מן המוח וחוט השדרה ועד לעצב הקטן ביותר, לדוגמה בעין, או הרחוק ביותר, לדוגמה, זה שמזין את הציפורן באצבע הקטנה בכף הרגל.
בטיפול הקרניאלי אנו נוגעים בלב ליבה של מערכת מורכבת זו. כיון שהגוף שואף לחיות בהרמוניה ובאיזון, המגע הקל והנעים גורם לשינויים משמעותיים מאוד. כמו זרע שנובט באדמה בשלה, כך גם הטיפול הקרניו סקרלי פורט על המיתרים הנכונים, לוחץ על המתג שמדליק את האור ומחזיר את העגלה לדרך המלך.
הורים של ילדים שטופלו בקרניו סקרל מדווחים על התקדמות מהירה ומשמעותית בהתפתחותם. רק השבוע דווח לי אב לילד בן חמש על שביעות רצון רבה מהתקדמות בנו. הילד החל לאכול מזון בריא יותר שלא היה מוכן לגעת בו קודם, הוא יותר רגוע, פחות התפרצויות של זעם, יותר משתף פעולה עם מטפליו ויוזם פעילויות חברתיות. הזרע נובט ואנחנו מקבלים את השתיל שצומח בברכה ובתודה.
כדי להעניק לילדכם את מתנת המגע המרפא אנו מזמינים אתכם, ההורים או הסבים והסבתות להשתתף בקורס לשיטת קרניו סקרל. תוך מספר מפגשים קטן תוכלו ללמוד טכניקות מגע מעצימות ולטפל בילדכם בבטחה שבבית, בזמן שנוח לכם. הטיפול הביתי אינו בשום פנים ואופן תחליף לאבחון וטיפול בידי אנשי מקצוע, אלא כלי להעצמת הטיפול המקצועי.
קוראים יקרים- אגבה זה לא מה שאתם חושבים..
השקעתי כעת שעה ארוכה לתרגם עבורכם מאמר מאת ד"ר מרקולה אודות הכוכב החדש על מדפי ממתיקי הבריאות- סירופ מצמח האגבה.. כתבתי וכתבתי ולבסוף לחצתי על כפתור שמור, ו.. המידע התנדף לו לאן שמתנדפים חומרים לא שמורים במחשב..
ולכן אני מעבירה לכם את פינת הגאון בנושא:
פרוקטוז- הסוכר שנמצא בפירות, איננו בריא כשהוא נצרך בכמויות גדולות. הוא גורם להשמנה, לנזק לכבד, לשומנים בדם, לכולסטרול רע ולחסינות לאינסולין, מה שהופך את הדם לסמיך ומתוק, כלומר- סוכרת.
פרוקטוז נמצא בשימוש בתעשיית המזון בעיקר בHFCS- סירופ שמופק מתירס. הוא זול, מתוק ולכן מוסיפים אותו כמעט לכל מאכל תעשייתי.
סירופ אגבה שנמכר כממתיק אקזוטי עם ארומה של ארצות רחוקות בבתי טבע מסוכן לבריאות יותר מHFCS כיון שהוא מופק בתהליכים כימיים מהונדסים ולא טבעיים.
הגוף זקוק לסוכר אבל הסוכרים שונים במהותם ובאופן שהגוף מפרק אותם. פרוקטוז מתפרק בכבד בדומה לאלכוהול וגורם לנזקים לכבד. הוא הופך לשומנים מסוכנים וזאת בשונה מסוכרוז שמשמש כדלק לתאים ונספג מהר על ידיהם. הפרוקטוז גורם להגברת תהליכים דלקתיים בגוף וזה מגביר את הסכנה למחלות לב, לשבץ, לסרטן,למחלות פרקים ולהזדקנות מואצת.
אכילת פירות מזינה את הגוף גם בסיבים תזונתיים חשובים, באנזימים, בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. פרוקטוז מעובד בתעשיית המזון המעובד חסר כל ערך תזונתי. בסירופ אגבה יש יותר פרוקטוז מאשר בסירופ מתירס. הסוכרים גורמים להתמכרות. רשימת הנזקים שהם גורמים ארוכה ומפחידה. מי שלא מאמין שיקרא את המאמר בשלמותו.
למי שמעוניין להפחית את צריכת הסוכר ולהימנע מהתמכרות ניתן לספק את הצורך במתוק על ידי אכילת פרי בכמות מבוקרת בעונתו. ד"ר מרקולה ממליץ לצרוך עד חמישה עשר גרם של סוכר ליום. וזה לא קל.
ולסיכום כדי להמתיק את הגלולה:
הימנעו משימוש בממתיקים מלכותיים. במיוחד מHFCS ומאגבה. הגבילו את צריכת הסוכר. השתמשו בדבש אורגני או בסירופ מייפל טבעי בכמות קטנה. שמרו על פעילות גופנית קבועה כדי לעזור לגוף להשתמש בפרוקטוז שאתם צורכים. תרגול גופני עוזר לשמור על מערך האינסולין ועל יכולת התאים לקלוט את הסוכר.
Morell SF and Nagel R. "Agave nectar: Worse than we thought," April 30, 2009. Weston A. Price Foundation
"US Patent 5846333?Method of producing fructose syrup from agave plants,"
Carr C. "Agave?s sweet spot," January 31, 2009. Time Magazine
..potentially harmful substance in high-fructose corn syrup, " ScienceDaily
כיון שהקיץ בפתח והבגדים נושלים, הנה מספר טיפים לשמירה על משקל נאות:
פעילות גופנית קבועה: הליכה, שחיה, משחקים, עבודות בגינה.. גם עליה במדרגות נחשבת. רצוי מאוד לעסוק בפעילות באויר הצח ולא רק במכון כושר.. הליכה בחוץ מהנה, טבעית לתנועת הגוף ולא משעממת. אין צורך ללכת מאוד מהר, שימו לב ללב. הוא אמור לעבוד אבל לא להגיע להתשה.
הקפידו לשחרר מתחים מיותרים, בעבודה, בחיים, ביחסים עם אחרים... שאלו את עצמכם מה באמת חשוב ועל מה כדאי להתעקש.. פרשו לחדר השינה מוקדם יחסית והקפידו לא להירדם מול הטלויזיה. מתחים גורמים לשיבוש בחילוף החומרים ולכן לעלייה במשקל.
צירכו מזון טבעי עשיר בירקות. אכלו מן השומנים הבריאים: שמן זית, טחינה, שקדים ואגוזים, אבוקדו ודגים בכמויות מתונות.
שתו בעיקר מים נקיים ותה צמחים מקרר, כמו נענע, מליסה, לימונית ולואיזה.
אם אתם חושדים שיש לכם בעיה עם הבלוטות, פנו ליעוץ מקצועי לבדוק את תפקודן של בלוטת יותרת הכליה ובלוטת התריס. כמו כן יש לבדוק את המערך ההורמונאלי שלכם אם אתם או אתן בגיל ההתבגרות או גיל המעבר.
שיר שפורט על כל המייתרים:
Antony: If it be your will:
!v=1MDlMdu2gjw&feature=related
בחירות
לקום בבוקר. כעת כדי לצפות בעננים שעדיין נחים בעמק, או עוד רבע שעה מתחת לשמיכה המלטפת..
נעלי הליכה לטיפוס הרים או סטילטו לטיפוף על מדרכות העיר..
קפה עם עיתון וחדשות או מרבד של פרחים ונחיריים מתרחבים..
מבט נחרץ או חיוך למי שלא מכירים..
לצאת עם חברים או לחמם את הכורסה בבית..
בחירות
להאמין לו שהכול נגמר, או לה שאומרת שרק מתחיל..
לבדוק את מפלס הכנרת או להתבונן בטל שמכסה את העשב..
לשמור את הכאב הזה שלא עוזב..
או להחליט שמהיום מחלימים.
תודה לכם ששהיתם כאן עימי, דקלה